نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

دانشگاه مازندران

چکیده

در تکنیک­ های مختلف استارت دامنۀ حرکتی مفصل و بازوی اهرم عضله تغییر می­ کند که این عوامل ممکن است در میزان سختی پا و مفاصل تأثیرگذار باشند. هدف این پژوهش بررسی اثر سه تکنیک­ بلند، متوسط و کوتاه در استارت دو سرعت بر سختی اندام تحتانی بود. 15 مرد ورزشکارعضو تیم دو­ومیدانی دانشگاه (میانگین سن3±24 سال، میانگین قد 5/10±170 سانتی­متر و میانگین جرم 5/7±75 کیلو­گرم) انتخاب شدند.موقعیت مکانی نشانگرها و نیروهای عکس ­العمل زمین، به­ترتیب، با استفاده از دوربین با سرعت تصویربرداری 200 هرتز و صفحۀ نیروسنج جمع­آوری شدند. سختی پا با محاسبۀ نسبت حداکثر نیروی عمودی عکس ­العمل زمین به تغییرات طول پا در حین اجرای مهارت بر اساس مدل جرم - فنر خطی و سختی مفاصل زانو و مچ پا با محاسبۀ نسبت گشتاور عضلات به جابه­ جایی زاویه­ای مفصل به­دست آمد. نتایج نشان می­ دهد بین میانگین سختی در هر سه تکنیک تفاوت معنی­ دار وجود دارد (001/0p=). میانگین سختی پا در استارت بلند حدود 8/16% از استارت متوسط و 48% از استارت کوتاه بیشتر بود. همچنین سختی مچ پا و زانو در استارت بلند، در مقایسه با استارت متوسط و استارت کوتاه، افزایشی معنی­دار داشت. نتیجه­گیری کلی این است که تغییر تکنیک استارت دو سرعت از بلند به کوتاه بر سختی اندام تحتانی اثر دارد؛ بنابراین ممکن است سختی پا و مفاصل عوامل تأثیر­گذار در رکورد دو سرعت در اثر تغییر تکنیک استارت باشد که باید در طراحی برنامه­ های تمرینی به آن­ها توجه قرار گیرد.

کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله [English]

Effect of Different Sprint Start Techniques on Lower- limb Stiffness in Sprint Runners

نویسندگان [English]

  • Mansour Esalmi
  • Effat Hosseinzadeh

چکیده [English]

Join angle of motion and muscle lever arms can be changed in different sprint start techniques. These changes could affect on leg and joint stiffness. The purpose of current study was to test the effect of three different sprint start techniques, (long, medium and short) on lower-limb stiffness. 15 runners (age of 24 ± 3 years; height of 170 ± 10.5 cm; weight of 75 ± 7.5 Kg) were selected in this study. A camera (200 Hz; SIMI) and a force plate (1000 Hz; Kistler) were used to collect marker coordination and ground reaction forces, respectively. Based on mass-spring model, leg stiffness was calculated dividing peak ground reaction force by the leg length. Joint stiffness was also estimated dividing the muscle moment of force by joint angular displacement. leg stiffness significantly different among three starting techniques (P< 0.001). Mean of leg stiffness in the long start technique was 16.8 % and 48% higher than medium and short, respectively. Ankle and knee joints stiffness were significantly higher in long starting technique in compared to two other techniques (p< 0.001). Lower limb stiffness could be altered by changing starting technique from long to short, in 100 meter sprint running. Therefore, stiffness could be an important factor in runners' record and should be considered in training program.   

کلیدواژه‌ها [English]

  • Start technique
  • Sprinting
  • Lower limb stiffness